Nytt år, nytt Jag

Hej allesammans!

Mitt namn är Sebastian Matula och jag är en av arrangörerna och ledarna för Konsten att Leva. Nu när det nya året är här, tänkte jag dela med mig 6 personliga råd som jag ska tänka på och som jag hoppas kan inspirera dig så att 2019 kan vara ditt bästa år.

  1. Glöm gamla misslyckanden och fiaskon.

Jag vet inte hur ditt 2018 såg ut och jag vet inte vilka slag du var tvungen att kämpa. Men, nu är det 2019: de tillhör förra året. Låt inte förra årets misslyckanden avgöra hur det här året kommer att se ut för dig. Ett nytt år har kommit och detta kapitel i ditt liv är än så länge tomt. Vad kommer du att skriva?

  1. Förbli positiv och optimistisk

Istället för att vara besviken över där du befinner dig för tillfället, tänk optimistiskt om vart du är på väg. Kom ihåg, livet handlar inte bara om slutstationen men det är också själva resan dit som är viktig. Tänk efter: vad vill jag göra detta året? Vilka är de mål som jag vill uppnå? Mitt i allt detta, förbli positiv och optimistisk.

  1. Ät mera grönt – mindre processed, bearbetad mat.

De senaste åren har vi sett en radikal förändring I människors uppfattning om kost, hälsa och livsstil. En växtbaserad kost har visat sig vara, enligt de senaste vetenskapliga studierna att inte bara vara hälsosamt och nyttigt för ens personliga välmående, men om vi verkligen vill göra något åt klimatkrisen vår värld befinner sig i – är framtiden grön. Kom ihåg att äta balanserat  och håll animaliska produkter,  processad mat, socker och olja till minimum.

Kom också ihåg, att äta frukost som en kung, lunch som en furste och middag som en universitets student som betalar sitt CSN lån. Om du är intresserad att veta mera om växt-baserad kost och hur man kan tillaga det enkelt och gott, börjar vi i år, en gång i månaden, med start 5:e februari kl 18.00, matlagningskursen ”Från Sjuk till Frisk.” Mera info kommer att finnas på hemsidan www.konstenattleva.fi

  1. Implementera “att-inte-klaga” regeln.

Vad är det för problem du står inför? Ser det ut som om de är omöjliga att lösa? Det är enkelt att vara negativ och hitta problem. Engagera ditt sinne och dina tankar, att inte tänka på problemen men på lösningarna.

  1. Le och skratta mera.
    Livet är för kort för att inte njuta av livet.
  2. Glöm inte att tacka Gud för livet som du har fått som en gåva
    Guds nåd och kärlek är ny var morgon, stor är Hans trofasthet (Bibeln, Klagovisorna kapitel 3 verserna 21-23). Med dessa råd vill vi från Konsten att Leva önska dig ett gott nytt år med spännande upplevelser framför dig! Glöm inte att du är viktig och värdefull!

(Du kan också hitta denna info som ett klipp Youtube på Konsten att Levas nya Youtube kanal.